Pilegrimsvandring hest, etappe 4: Johannesgården på Brøttum – Fåberg

12 juni 2012.

Dagens vandring starter fra Johannesgården på Brøttum og går til menighetshuset i Fåberg, og er på ca. 20 km.

Forlater Johannesgården tidlig formiddag og setter kursen mot Fåberg. Velger å ri til høyre på grusveien (Holtevegen) fra Johannesgården istedenfor å følge leden tvers over veien og ned på kubeitet igjen (leden kommer allikevel opp på Holtevegen  litt lenger fremme).

Langs Nordre Kongsveg er et oppkomme av kildevann, som ble brukt av pilegrimmer i middelalderen både til å drikke og vaske seg i. Det sies at Olav den Hellige lot hesten sin drikke av denne kilden. Dette er en av flere Olavskilder langs leden.

St. Olavskilden ved . Her skal Olav Den Hellige ha latt hesten sin få drikke.
Olavskilden langs Nordre Kongsveg i Brøttum. Her skal Olav Den Hellige ha latt hesten sin få drikke.

Dette er en grei etappe uten spesielle utfordringer, annet enn at den går tvers gjennom Lillehammer sentrum, og at vestleden fra Gjøvik møter østleden fra Hamar ved Lillehammer kirke, og her er det forvirrende merking da jeg ikke kunne se hva som var hva og gikk hvor. Red derfor feil et stykke (fulgte leden mot Gjøvik) men skjønte at det var feil og fant tilbake til møtepunktet imellom dem igjen. Man skal her ikke svinge til venstre, men krysse gaten (Mathiesens gate) skrått mot høyre og ri gjennom kirkegården.

Ankommer Fåberg menighetshus og Frøya får stå i løpestreng bak i hagen denne natten. Dette er et boligstrøk og hun får besøk av flere begeistrede barn, spesielt en liten jente som tilbringer flere timer nede hos henne den kvelden. Mange hyggelige mennesker her og vi blir godt mottatt av de ansvarlige for menighetshuset, og som pilegrim blir jeg vist stor tillit. Jeg får hele menighetshuset for meg selv og tilgang på nøkkel så jeg kan gå ut og inn som jeg vil. Her er TV og radio, dusj og stort, topp moderne kjøkken. Oppdager at jeg har glemt igjen kjelesett og tollekniv på Johannesgården og ringer for å høre om hun kan ta vare på det til jeg kommer og henter det ved en senere anledning. Kollapser tidlig i en myk seng. I menighetshuset har de forresten en mengde instrumenter og en diger stabel med djembetrommer! Her må de jammen ha det mye gøy, tenker jeg – kanskje det er her man skulle bodd?

DSC01851red
Instrumentene i menighetshuset i Fåberg.
FaabergMenighetshus1
Collage av Menighetshuset i Fåberg.

__________________________________________________________________

Snarvei til neste etappe: Etappe 5, Fåberg – Skåden gård i Øyer.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: