Pilegrimsvandring hest, etappe 13: Dovreskogen – Budsjord

21 juni 2012

Dagens vandring starter fra Vollheim camping på Dovreskogen og går til Budsjord, ca. 17 km.

Hele denne strekningen går det fint å følge pilegrimsleden med hest. Leden følger Solsidevegen, tar av opp i åsen et stykke og ned på Solsidevegen igjen. Jeg begynner å interessere meg for blomster og vegetasjon, noen er så unselige og beskjedne der de står. Jo høyere opp man kommer dess mer unselige er de, men de mest beskjedne er gjerne de tøffeste. Kan det nettop være sånn med oss mennesker også?

DSC01974red

DSC01977red
Utsikt mot Nereftashøy og Nonshøy fra Solsidevegen.

DSC01981red

DSC01982red
Frøya venter på Svein.

Frøya stopper av og til for å vente på pilegrimsfølget vårt, hun synes nok vi skal være en flokk. Det er jammen meg en søt hest jeg har… Vi tar en kaffe- og gressepause og hun får en times tid uten bagasje på ryggen.

DSC01984red
Kaffe og beitepause.
DSC01985 (2)red
Langs Solsidevegen mot Engelsgus.
054red
Engelshus.
055red
Bergseng med Olavskilde og Kyrkjetuft og benk for et lite pust i bakken.

Før vi kommer fram til Budsjord, har vi snakket med innehaveren og fått vite at vi må ringe når vi kommer til grinda så vi kan få eskorte. Oksen er nemlig sluppet løs sammen med kuene og ingen vet hvordan han reagerer når han ser en hest inne på området sitt. Han er en blanding av charolais og er diger. Vi kommer oss igjennom med følge av bil og folk, og inne på Budsjord får Frøya sitt eget saftige beite, vi innlosjeres i eldhuset og får servert en middag som er et kapittel helt for seg selv…

DSC01988red
Budsjord.
DSC01989red
Budsjord.

Budsjord er en fredet middelaldergård som var i drift fram til 1950 tallet. Budsjord betyr Biskopens jord, og var kirkegods under erkebiskopen av Nidaros. Gården er omtalt så langt tilbake som 1400 tallet. Vi ble tatt imot av Erik Fenstad Langdalen, som er arkitekt og som nettop hadde kjøpt gården da vi kom. Han var i full gang med å innrede dusjrom i en av sidebygningene, men siden det enda ikke var klart fikk vi dusje inne hos ham. Vi ble vist rundt og middagen ble servert i hovedhuset, viltgryte med reinkjøtt fra Dovre og hesjeøl. Jeg tror aldri jeg har smakt så god mat. Damen som hadde laget maten skal ha alle komplimenter for den viltgryta!!!

056red
Eldhuset på Budsjord.
DSC01990red
Eldhuset på Budsjord.

Jeg sov som en stein den natten…

Refleksjoner for dagen: Helt tom… Eller helt mett? Jeg er glad jeg slapp en konfrontasjon med den oksen…

_____________________________________________________________

Snarvei til neste etappe: Etappe 14, Budsjord – Fokstugu.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: