Test av alternativer til telt

Test av Dovrefjell Wilderness hengekøye med tarp:

Vekt 950 gram, kjøpt fra Magasinet. Tåler personvekt opptil 100 kg. Tarpens str. 245 x 270 cm. Pris pr. juni 2016 kr. 549,-

Rigget meg til i hagen mellom bjørketrærne for å teste ut denne hengekøya, med store forventninger. Ingen veiledning følger med, så her må man bare improvisere og bruke sin logiske sans. Det ser ut på reklamen som om tarpen skal slås opp diagonalt, men da det er tre hemper på to av sidene og det følger med fire barduner, virket det mer logisk at den er beregnet på å festes med barduner i 4 hjørner, og  til trærne i hver ende. Dette valgte jeg så å prøve ut, se bilde under.

DSC06775
Test av Dovrefjell Wilderness hengekøye med tarp

Det følger med snorer til bardunene, men ikke tau for å henge opp hengekøya i trærne, eller snor for å holde myggnettingen oppe, så dette må man legge til i beregningen av vekt.

Når hengekøya vel var oppe og tarpen slått opp, ser jeg tre hemper i myggnettingen og tenker at her skal det nok gå en snor igjennom som festes i trærne i hver ende. Da dette var gjort krøp jeg opp i hengekøya, med det resultat at den sank ganske mye, noe som førte til at avstanden mellom snora som myggnettingen var festet i ble alt for stor, og myggnettingen revnet. Gudene må vite at jeg har lagt på meg siden jeg fylte 50, men det er vel ikke mange som kan krype opp i denne uten at den synker?

Husk å ha en skikkelig SLAKK snor til myggnettingen så den ikke revner!
Husk å ha en skikkelig SLAKK snor til myggnettingen så den ikke revner!

Vel, slakket snora og reparerte myggnettingen, og den ble så god som ny. Fant ut at man trenger ikke å feste mer enn den midterste hempen i myggnettingen, men jeg vil tro dette kommer an på hvor lang avstand det er mellom trærne som hengekøya er festet i. Jo tettere sammen dess mer vil hengekøya synke, og jo lenger fra hverandre dess strammere vil køya henge og den vil synke mindre.

DSC06777

Jeg ser for meg at om det regner og blåser vil det kunne regne inn i endene, og på den måten er det kanskje lurest å feste tarpen diagonalt, som i reklamen? Detgjenstår å teste.

Inni Dovrefjell Wilderness hengekøye med tarp
Inni Dovrefjell Wilderness hengekøye med tarp

Inni hengekøya, i myggnettingen, er det en liten komme til f.eks. mobil. Man ligger absolutt godt, selv om det kan tenkes at det blir noe kjølig uten liggeunderlag dersom det er vind og kaldt. Et tips er liggeunderlag fylt med fiber og blåst opp halvveis, eller hva med et reinsdyrskinn?

Denne hengekøya vil nok bli brukt i fremtiden, men jeg velger den bort på denne turen.  Nå er det om å gjøre å reise lett!

Test av «Sea To Summit» tarp poncho:

Vekt 367 gram, kjøpt for kr. 549,- på XXL. Vanntett nylon str. 150 x 266.

Denne ponchoen er lengre bak enn foran, for å kunne rekke over ryggsekken. Den har hemper i alle hjørner, og på midten på hver kortside, for å kunne fungere som tarp. Smart når man skal bruke den som rideponcho, da den når godt over saltaskene, og hvis det blåser kan man feste den i hjørnene med kroker eller snorer. Alt som er multipurpose er bra med tanke på vekt! Jeg kombinerer ponchoen med en regnchaps som dekker hele benlengden. Her et noen videoer fra YouTube:

 

 

 

%d bloggere liker dette: