Om meg

Jeg har utdannelse som kunstner, homeopat, hjelpepleier og hundetrener. Men her finner du ikke noe CV. Det du finner er mine tanker om livet og opplevelser i det, og døden – midt i livet. Eller er det livet som er midt i døden? Undring, glede og sorg. Og så litt om tegninger, mine dyr og vandringer. Jeg føler at av alle ting, så er det ærligheten som hører med til fremtiden. I hvert fall for meg. Den renser luften, den rydder og gjør det mulig å oppleve livet med klare øyne og et åpent hjerte. Jeg forsøker å skrive fra ærligheten og fra hjertet. Det er veldig skummelt, og veldig, veldig godt – når jeg først tør.  Forresten – når vi skreller bort alt og er helt, helt ærlige, hva er det som står igjen da?

En morsom ting i det Norske språket er likheten mellom ordet ærlighet og kjærlighet. Er det tilfeldig, mon tro? Størstedelen av ordet kjærlighet er jo ærlighet. Og hva er vi egentlig, når vi er helt ærlige?

I tekstene mine danser jeg rundt sentrum av disse spørsmålene. Jeg vil kaste alt jeg har «lært», fri meg fra jantelov og ytre forventninger, for å komme inn i kjernen. Jeg bryr meg om dyr, dyrevelferd, natur og villmark -på land og i havet, så du finner mye om det også. Og noen ganger kommer en muse og hvisker litt poesi.

Og bare sånn helt til slutt: Hvis jeg peker på månen, ser du på månen da, eller ser du på fingeren som peker?

I kjÆRLIGHET,

Tonje

På pilegrimsvandring fra Hamar til Nidaros juni 2012.
På pilegrimsvandring fra Hamar til Nidaros juni 2012.

PS. Ønsker du å vite mer om min bakgrunn, finner du noe her:

/kurs-og-utdannelse/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: