Pilegrimsvandring hest, etappe 5: Fåberg – Skåden gård

13 juni 2012

Dagens etappe går fra Fåberg menighetshus til Skåden gård i Øyer, og er på ca. 12 km.

024 (3)Starter fra Fåberg menighetshus med planer om å nå Pilegrimsloftet Borkerud. Den lille jenta fra kvelden i forveien kommer innom en tur på vei til skolen for å ta farvel med Frøya. Og når hun har ruslet av sted med ranselen på ryggen og jeg har pakket og fått alt på plass, oppdager jeg at Frøya har en liten flette i halen. Den fikk hun nok i løpet av kveldstimene dagen i forveien, av en liten beundrer.

Kjærlighetsfossen i Øyer
Kjærlighetsfossen i Øyer

Dagens etappe går gjennom Øyer og forbi kjærlighetsfossen. Landskapet begynner å bli mer variert, og fjellene kan skimtes i nord.

Utsikt over Jemnefjorden sørover, Øyer.
Utsikt over Jemnefjorden sørover, Øyer.
Øyer, nordover.
Øyer, nordover.

Ved Nermo går leden opp til høyre over et bratt parti hvor det ikke er anbefalt og ri eller ta hesten over, der fulgte jeg Sørbygdsvegen som går over i Gamlevegen, fulgte denne til Øyer kirke, der tok jeg til høyre opp Midtbygdsvegen som svinger seg oppover og møter leden oppe ved Bjørkli, som er rett før Skåden gård.

Det er femte dagen med vandring og jeg begynner å kjenne milene på kroppen, enten jeg rir eller går. Det er like vondt begge deler. Det verker i hele kroppen og spesielt hoftene, som om jeg skulle hatt HD, som om hoftekulene skal hoppe ut av ledd for hvert eneste steg. Jeg glemmer også stadig igjen noe, ser for meg at det nærmest ligger strødd etter meg bortover. Det er vel for mange løse deler, småvesker og talløse glidelåser. Jeg nesten brekker meg av trege glidelåser som setter seg fast og ikke glir. I dag er en skikkelig «downer»…

Jeg ankommer Skåden gård i 14.00 tiden rett før en real regnskur. Det er 9-10 km igjen til Pilegrimsloftet Borkerud, som er dagens mål. Men når jeg møter det gjestfrie og koselige vertskapet på Skåden, og kjenner på de (…#¤%&/(/&%¤) smertene, bestemmer jeg meg for å bli værende over natten. Frøya får beite langs gjerdet til hun er mett og jeg tar kvelden, da får hun en liten paddock med grusdekke. Hun er misfornøyd med innkvarteringen og synes nok det er kjipt med bare grus. Jeg innlosjeres i Skåebua, en bitte liten tømmerhytte med to køyesenger, som i høysesong visstnok har huset så mange som 6 pilegrimer på det meste! Etter en dusj, middag, to smertestillende og litt telefonering, kollapser jeg og sover bedre enn jeg noen gang kan huske å ha gjort.

Jeg glemmer dessverre å ta bilder av Skåden gård. Gården har vært i familiens eie siden 17-hundre tallet, men selve gården er mye eldre. Det er en nydelig fjellhage her og gamle erværdige bygninger.  Bildet under er av Skåebua hvor jeg overnattet, og er lånt av Skåden gård http://skaaden-gaard.no/ .

Skåebua på Skåden gård
Skåebua på Skåden gård

___________________________________________________________________

Snarvei til neste etappe: Etappe 6, Øyer – Pilegrimsloftet Borkerud – Berget i Fåvang.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: