Pilegrimsvandring hest, etappe 10: Kvam – Sjoa

18 juni 2012

Dagens vandring starter fra Kirketeigen camping på Kvam og går til Sjoa Raftingsenter, Varphaugen gård, ca. 15 km.

Gårdsdagens erfaring med en altfor tung sekk gjør at Svein bestemmer seg for å legge igjen en del ting på Kirketeigen camping. Han klarer å redusere vekten med kanskje 5 kg? En avgjørende forskjell. Vi nærmer oss jo også en del bratte partier og snart Dovre, og jeg bestemmer meg for å legge igjen telt og liggeunderlag, som vil redusere vekten på toppvesken med ca. 2,5 kilo. Det har jo ikke vært bruk for disse mer enn en gang, og videre fremover satser vi på pilegrimsinnkvartering. Jeg vet egentlig ikke hvor mye vi legger igjen sånn vektmessig, men vi skreller bort absolutt alt som ikke er strengt nødvendig, og fyller en søppelsekk nesten halvfull(!). Man lærer av erfaring, og vi er ikke de første pilegrimer som legger igjen ting for å redusere vekten. Jeg bestemmer meg i tillegg for å la Frøya få fri fra rytter denne dagen. Jeg har godt av å gå og lurer på om hun kanskje ømmer noe der toppvesken har ligget nedpå. Jeg pakker derfor all vekten oppi salen.

Hele denne etappen krever at man tar en alternativ rute, da det er uframkommelig med hest langs pilegrimsleden. Vi krysser E6 og går over brua inne i Kvam til baksidevegen, sviger til høyre etter brua og følger så baksidevegen oppover langs med elva hele veien opp til neste bro, Kjeksbrua, ved Åmotet. Det er en del fe-rister på denne strekningen,  men alle har tilstøtende grind så det går greit. Det er lite trafikk langs baksidevegen og jeg kan ikke huske om vi møtte en eneste bil.

På pilegrimsvandring fra Hamar til Nidaros juni 2012.
På pilegrimsvandring fra Hamar til Nidaros juni 2012, langs baksidevegen i Gudbrandsdalen.

Enhver pilegrim må ha hatt, men også stav, om man ikke har en hest å støtte seg til. Så jeg finner en fin en ved elvebredden og da er både hatten og staven på plass…

DSC01936red
Svein og Frøya langs baksidevegen.

DSC01934red

036 (2)
Krysser over fra baksidevegen til riksveg 257.
Kjeksbrua fra baksidevegen over til riksveg 257.
035red
Elven Sjoa sett fra Kjeksbrua på vei fra baksidevegen over til riksveg 257.

Ved Åmotet går vi over Kjeksbrua og til høyre på riksveg 257, over enda en  bro, og så ut på E6. Vi følger så E6 nordover til Varphaugen gård og Sjoa Raftingsenter.

Det begynner å regne når vi kommer ut på E6 og vi svinger innom Shellstasjonen for å fylle drivstoff: Is, kaffe og eple til Frøya.

DSC01938red
Fyller drivstoff ved Sjoa.

Vi ankommer Varphaugen gård i regn og blir mottatt på trappen av en veldig hyggelig og begeistret vertinne som spør om hun kan få lov å ta bilde av oss og legge ut på facebook-siden til Sjoa Raftingsenter:

Ankommer Sjoa Raftingsenter.
Ankommer Sjoa Raftingsenter. Foto: Sjoa Raftingsenter.

Vi innkvarteres i hytte øverst i enden og Frøya får gå i løpestreng mellom trærne. Vi spiser middag nede i hovedhuset, og får servert kjøttkaker fra Fjordand – men du verden jeg har aldri spist så gode kjøttkaker noen gang – og øl til, og kaffe med fløte… Dette med mat og vandring, har jeg skjønt, det har en proposjonal – jo lenger jeg går dess mer eter jeg, og du milde allverden så mye det er plass til…

037red
Frøya i løpestreng på Sjoa Raftigsenter.

Refleksjon for dagen: Å legge fra seg det som tynger er noe alle skulle gjøre…og når det kommer til kjøttkaker fra Fjordland, ja så finnes det av og til ikke noe som smaker bedre…

  _______________________________________________________________

Snarvei til neste etappe: Etappe  11, Sjoa – Otta turistsenter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: