En Ny Hensikt Vokser Fram ~ utdrag fra kapittel 7

Jeg kom til et punkt hvor jeg så at i hvert element og i hvert eventyr jeg hadde virket, gjentok illusjonens sirkus seg. Hver livsform ga meg den samme lærdom, men hver gjorde det fra en annen og ny vinkel som til da hadde vært ukjent for meg. Alt var på en måte det samme, det var bare jeg som forandret meg. Det var min bevissthet om alle ting som forandret seg, utvidet seg, og det var slik jeg vokste og lærte, gjennom å øke forståelsen for min egen «størrelses» uendelighet

Mer og mer viktig var det at livet hadde en hensikt. At jeg var til i livet for å utføre noe spesielt, at hvert øyeblikk og hvert vesen var noe helt unikt. Hvis jeg gjennom mine gjerninger kunne påvirke og forandre utfallene av hendelsene omkring meg, kunne jeg gjøre livet bedre, rundere, mildere. Når det var en hensikt med det som skjedde var det lettere for meg å ofre meg. Å være i livet for å utføre en oppgave gjorde mine bestrebelser uerstattelige, og det ga meg styrke og mot. Styrke til å ofre meg og mot til å elske. For det var ingen hensikt med livet hvis det ikke kunne leves i kjærlighet.

 

~ * ~

 

Teksten er et utdrag fra boken …en Port til Salighet, skrevet av Tonje Nové Sønsteby, utgitt på Aurum Forlag i 1998. Boken finnes i restopplag og kan bestilles ved å benytte kontaktformularet på denne websiden.

 

Foto: Cecilie Sønsteby (Copyright), gjengitt med tillatelse. https://www.flickr.com/photos/nemi1968/

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s