Den Frie Viljes Valg ~ utdrag fra kapittel 5

Har du hørt en gnu-ku når løven har tak i kalven hennes? Har du hørt en menneskekvinne når soldaten river barnet ut av hennes armer? Har du sett hvor lenge en mor kan kjempe for å redde sine barn? Der er en styrke som stiger frem fra en kilde så dyp og bort­gjemt, at ingen vet at den er der før den eksploderer. Jeg var gnu-kuen. Jeg var menneskekvinnen og moren. Og jeg opplevde mot­standen ved den fortettede materieplasmas uunngåelige friksjon, den som jeg en gang så inderlig hadde higet etter å oppleve; den var jeg midt inne i nå og jeg kunne ikke snu. Midt i livets sirkus var jeg, i kampen om livet. Jeg fulgte sporene og fant det snikende beistet ruvende over uskylden, i sin fråtsen over det som var min smerte – en sprengende, dyp og sugende følelse av en størrelse jeg ikke kunne bære. Jeg kastet meg over udyret i vilt raseri og brukte alle de meto­der jeg rådet over i forsøk på å tilintetgjøre og utslette det fordervede vesenet for all fremtid. Jeg skrek og kjempet en kamp jeg umulig kunne vinne. For det som var tapt var ugjenkallelig borte. Ingen kamp og ingen seier kunne forandre det. Alt jeg oppnådde ved å kjempe var enda et nederlag.

Mitt eget blod luktet jeg. Og jeg ante mer enn jeg virkelig kjente de hengivne organene mine bli spredd utover marken. Jeg strevet for å holde balansen men kunne ikke. Tynget av vekt vaklet jeg og kjempet til bena svant under meg og jeg falt til jorden. Så slapp jeg det hele og gled ut av hendelsen og inn i min egen stillhet, vekk fra den tordnende himmelen og den våte marken og fra min egen hjelpeløshet…

 

~ * ~

 

Teksten er et utdrag fra boken …en Port til Salighet, skrevet av Tonje Nové Sønsteby, utgitt på Aurum Forlag i 1998. Boken finnes i restopplag og kan bestilles ved å benytte kontaktformularet på denne websiden.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s