Illusjonen om Splittelse ~ Utdrag fra kapittel 3

Har du sett mennesker som sitter med lengselsfulle øyne og ser solen gå ned…? De lengter ut i horisontens skjønnhet og ser ikke hvordan hvert hårstrå på deres eget hode skinner i alle regnbuens farger i skjæret fra solnedgangen. De lengter etter det de ikke finner noe sted, de vet hva det er men har glemt det. Svakt erindrer de kanskje noe; kanskje nådde deres bevissthet hva det var her forleden – men så glapp det igjen. Deres egen støy og tvil som de tar til seg fra omgivelsene legger seg som et teppe omkring dem og skiller evigheten fra nå. Nå – som jo er evig! Det er vanskeligere å nå det man savner når man lever med forestillingen om at det er uoppnåelig. Eller enda verre, at det ikke engang finnes. Men hver gang de ytrer undring eller gjennom sin nød ber om hjelp til å forstå livet bedre, strekker de sin bevissthet mot å nå det de savner. De føler seg små og vil gjerne oppleve noe stort. Noe magisk og forunderlig. Men de er jo store, de er alt det de savner. De behøver ikke å søke å være større enn noen annen, for de er uendelige. Liksom du også er uendelig. De søker utad, vekk fra den illusjonen de er i. Fordi de glemmer at det er en illusjon. Det er klart uendeligheten ville bli ulykkelig om den lagde en boks den beveget seg inn i, og plutselig trodde at veggene i boksen var ugjennomtrengelige slik at alt som var innenfor veggene, var alt av uendeligheten den hadde tilgang til. Og det er også klart, at enhver større boks da ville gi inntrykk av å inneholde litt mer uendelighet. – Men bare for den boksen, hvis innhold glemte at veggene i den var en spennende illusjon. Et forsøksprosjekt, for å finne ut om uendelig er uendelig alltid. Er det det? Husker du hvordan du utviklet evnen til å lage stadig nye illusjonsvegger omkring din bevissthet som du kunne utforske, fordi det var spennende og fordi du ikke kunne la vær?

 

~ * ~

 

Teksten er et utdrag fra boken …en Port til Salighet, skrevet av Tonje Nové Sønsteby, utgitt på Aurum Forlag i 1998. Boken finnes i restopplag og kan bestilles ved å benytte kontaktformularet på denne websiden.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s