Jeg velger naiv

Synonymordboken sier om NAIV: Uskyldig, usofistikert, enfoldig, blåøyd, storøyd, glad, enkel, naturlig, upåvirket, upretensiøs. – Altså, alt som er rent, enkelt og naturlig.

Mc Millan dictionary sier: Lettlurt, tillitsfull, godtroende, dum, uerfaren, utrent, analfabet, uinnvidd, ufaglært, uprøvd. – Mange er redd for å ses på som denne typen naiv.

Hvordan velger JEG å se på Naiv? Hva tenker DU?

Som jeg ser det er det akkurat Naiv verden trenger, det er mangelen på Naiv som gjør verden vond og hard. Hvis alle fulgte Naiv, ville ingen gå i krig.

Naiv er hærlig. Naiv er ikke ensbetydende med dum. Jeg velger å være naiv. Naiv er enkel, ren og tilitsfull. Hva er bedre enn å være naiv og vis?

Naiv gir rom for undring, å kunne åpne øynene om morgenen og oppleve på nytt. Naiv er åpen. Jeg kan ikke være en kjeltring når jeg er naiv. Ikke slem eller utspekulert heller. Men jeg kan være gammel og klok.

Jo, naiv er hærlig. Naiv er Ærlig!

Jeg vil være naiv. Jeg har jobbet for å finne tilbake til naiv. Jeg vil ikke være redd for å bli sett som naiv. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å beholde naiv.

Ikke miste evnen til å begynne på nytt, se med nye øyne. Være åpen, se fargene klart og bevegelsene bak livet enkelt. Jeg vil jobbe for at naiv skal følge med meg videre.

Jeg velger naiv, helt bevisst. Så kan de kalle meg hva de vil, for jeg har en vennlig og ærlig stifinner og følgesvenn, som holder meg åpen og gjør meg glad.

I HJERTET er jeg alltid naiv. Hurra for naiv!

 

– Av Tonje Nové

 

(PS. Les gjerne hjerte alle steder hvor det står naiv 😉  )

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s